200 llibres recomanats per encertar per Sant Jordi 2021

La pandemia fara que sigui, sens dubte, una diada diferent, pero els llibres nunca falten mai a la citacion. Vet aqui la seleccio de propostes dividides per categories

who is naomi watts dating

Aquest nou Sant Jordi 2021 encara nunca sera com ens agrada recordar la diada, amb gent en carrers plens davant centenars de parades de llibres i roses. Pero sera. Encara que sigui en espais perimetrats o en estands davant sobre cada llibreria, amb les preceptives mesures de seguretat a causa de la pandemia, els llibres segueixen alla. Ho han demostrat dia a dia durant els ultims tretze mesos i els lectors han comencat a veure que potser no fa carencia esperar el 23 dabril per comprar-los. Aquesta guia de 200 novetats ofereix llibres recomanats per dar i autoregalar-se, sigui o no Sant Jordi.

Literatura catalana, per Anna Abella

Literatura catalanaEls angles morts

brock lesnar dating

Borja Bagunya. Periscopi. 19,90

Despres dels celebrats relats sobre Plantes dinterior i Defensa propia, Bagunya destilla genialitat en la seva primera novella, a mes duna prosa sulfurica contra el metodo academic universitari. Els protagonistes un professor sobre Literatura que es la pura imatge del perdedor, i la seva parella, la intelligent i honesta ginecologa.

Napalm al cor

Pol Guasch. Anagrama. 18,90

Amb nomes 24 anys i un parell de poemaris publicats, Guasch es convertia en lautor mes jove a guanyar el Llibres Anagrama, premi sagac en el llancament sobre talents. Napalm al cor es la distopia asfixiant i alhora poetica en la repressio del lograr en la franja militaritzada on 2 nois pateixen la intolerancia envers el seu desig i la seva llengua, la precarietat i el desarrelament.

Tandem

Maria Barbal. Destino. 18,90 Flamant Premi dHonor sobre les Lletres Catalanes 2021, lautora sobre Pedra sobre tartera ja comencava lany amb bon peu, guanyant un altre guardo, el Pla, gracies a aquesta novella, en que reflexiona acerca de lamor i la felicitat en la maduresa a traves dun viudo i duna dona acabats sobre retirar que coincideixen en una classe de ioga.

Consumits pel foc / Consumidos por el fuego

Jaume Cabre. Proa / Destino. 19

Una decada despres de lexit sobre Jo confesso lautor sobre Les veus de el Pamano torna amb aquesta novella curta, una mena de fabula no buscada en que un professor sobre literatura, sobre nom Ismael, comparteix protagonisme amb un petit senglar. Falenes atretes per la llum, el retrobament amb la veina sobre la infancia, la intriga negra i dosis de drama i dhumor, en un relat que nunca deixa sobre sorprendre.

Consulteu la seleccio completa sobre llibres sobre literatura catalana.

Literatura castellana, per Elena Hevia

Literatura castellanaTomas Nevinson

Javier Marias. Alfaguara. 22,90

Aquest gran autor amb voluntat sobre ser-ho tanca amb aquesta novella un diptic que funciona tambe com el reves de la trama sobre Berta Isla, la seva novella previo. En caso de que aquella se centrava en lheroina del titol, ara li toca el torn al seu marit, que, havent tornat daquella andanza, senfronta al dilema moral de si es licit liquidar en una circumstancia concreta.

Los ojos cerrados

Edurne Portela. Galaxia Gutenberg. 17

Si hi ha una preocupacio que recorre els llibres dEdurne Portela es la sobre lanalisi de la violencia que la novia ha concretat en les accions dETA o en la que perdura enquistada en la parella. Ara li toca an una novella que recull el trauma sobre la enfrentamiento Civil reflectit en un avi que viu en un poble perdut i la dona jove que torna alla.

?Quan es el dia sobre Sant Jordi 2021? Data i com se celebrara

Al final continuamente ganan las monstruos

Juarma. Blackie B ks. 21

El segell Blackie B ks ens revella aquest autor andalus que ha ordit a la seva primera novella un impactant relat dautodestruccio generacional nunca gaire allunyat de el que cosa va suposar Trainspotting al seu moment. Fill i net sobre temporers, Juan Manuel Lopez, es a dir, Juarma, sembla que deixara empremta. I a referente a en lo alto amb doblet sobre la seva faceta fanzinera a Abrazame Incluso que la vida deje de dar puto asco (Autsaider Comics, 12 ) reuneix la antologia de vinyetes satiriques plenes dironia i humor.

Independencia

Javier Cercas Tusquets. 21,90

Cercas ha enviat el seu heroi a lany 2025 quan, segons la seva ficcio, el proces i la pandemia ja son cosa de el passat. La trama de fort calat politic, aquesta vegada situada a Barcelona, amb la nova alcaldessa (res a veure amb Colau) com a victima, li serveix a lautor per consolidar el seu projecte policiac.

Consulteu la seleccio total de llibres sobre literatura castellana.

Literatura estrangera, per E. E.

Literatura estrangera,Hamnet

Maggie OFarrell. LAltra Editorial / Asteroide. 23,95

La irlandesa Maggie OFarrell seria val sobre la figura sobre Shakespeare per explicar la historia referente a el Bardo. Hamnet va ser lunic fill home de lautor que va expirar als 11 anys. Temps despres, aquest escriuria la tragedia referente a el trasgo dun pare i el seu fill amb un nom molt semblant Hamlet.

Marilynne Robinson. 1984 / Galaxia Gutenberg. 19,90

La multipremiada Robinson es una de les autores sobre capcalera del president Obama i la de les veus mes respectades sobre lactual literatura nord-americana. Aca recupera un personatge secundari de la seva novella En casa, un home blanc, alcoholic i autodestructiu que en els anys posteriors a la Segona Guerra Mundial, senamora duna afroamericana.

Llum sobre febrer / Luz de febrero

Elizabeth Strout. 1984 / Duomo. 18

Strout ha decidit recuperar la seva heroina Olive Kitteridge, eternament enutjada i posseidora duna honestedat brutal, ara viuda i necessitada damor, en aquesta nova serie de relats tan honestos i precisos com el llibre inicial que li va reportar el Pulitzer. Es complejo no imaginar-se lOlive amb els trets sobre Frances McDormand, que la va encarnar en la excellent miniserie.